Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Dječja knjižnica počinje s radom za korisnike

Nakon preuređenja prostora, revizije i reorganizacije knjižnične građe, Dječja knjižnica na adresi Smareglina 2, u srijedu, 25. kolovoza počinje s redovnim radom.

Knjižnica je namijenjena djeci predškolske i osnovnoškolske dobi, a posjeduje bogat fond slikovnica, djela lijepe književnosti i popularno-znanstvene literature za djecu i mlade do 15 godina, stripove, igračke, društvene igre, multimedijalnu građu. Osim građe za djecu, u Dječjoj knjižnici nalazi se i zbirka pedagoško-psihološke literature o razvoju i odgoju djece knjige za roditelje, odgajatelje i učitelje.

U knjižnici će se održavati edukativno-kreativne radionice, nastavit će se suradnja s odgojno-obrazovnim ustanovama, udrugama te razvijati nove programske sadržaje prateći potrebe djece i mladih.

Tijekom revizije izvršena je reorganizacija i signiranje knjižnične građe što će uvelike olakšati snalaženje među policama i pronalazak željenog naslova i djeci i roditeljima. Uz uobičajenu organizaciju građe ovisno o uzrastu kojemu je namijenjena, prvi je puta primijenjen novi sustav klasifikacije i signiranja građe za djecu temeljen na sadržaju djela što omogućuje okupljanje slikovnica i knjiga prema vrsti i određenoj temi. Na taj su način formirane sadržajne cjeline pa su zajedno na polici sada grupirane slikovnice o ekologiji, fantastičnim bićima, prometu, higijeni, prirodi, izazovima odrastanja, životinjama te mnogim drugim temama. Nove signature nalaze se na poleđini svake knjige, a vidljive su i u online katalogu knjižnice.

Posebna novost je okupljanje slikovnica i knjiga za predškolce i prvašiće koje su vezane uz upoznavanje slova, olakšavaju prve korake u samostalnom čitanju te pridonose razvijanju vještine početnog čitanja.

Da bismo potaknuli interes za čitanjem i dolascima u Dječju knjižnicu, djeci i mladima do 15. godine u rujnu poklanjamo jednogodišnje besplatno članstvo koje će se moći iskoristiti do 30. rujna 2021.

Radno vrijeme Dječje knjižnice je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12.30 do 19 sati, utorkom i četvrtkom od 7.30 do 15 sati, prve, treće i pete subote u mjesecu od 7.30 do 13 sati.

Galerija fotografija

PODIJELI: