Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Djeca
Mladi

Posudi micro:Maqueen robot – izradi – osvoji

IRIM je otvorio nagradni kreativni natječaj POSUDI – IZRADI – OSVOJI u sklopu projekta Digitalni građanin 2.0 u suradnji s Googleom i poziva sve zainteresirane da korištenjem micro:bita i micro:Maqueen robota izrade svoj projektni rad.

Natječaja je otvoren od 1. srpnja 2021. do 1. rujna 2021.

Tema natječaja je ljeto i sve što ono donosi – praznike, putovanja, more, prirodu, ljetne vrućine, druženje i sl. Ideja je da osmisliš misiju robota koju on mora izvršiti krećući se po stazi. Robot može putovati na ljetno odredište, istraživati morska prostranstva ili planine, biti u akciji spašavanja turista kojima je potrebna pomoć te se naći u različitim ulogama i situacijama specifičnima za ovo godišnje doba. Mogućnosti su neograničene te je na sudionicima da odluče što će biti ljetni zadatak robota i kako će ga riješiti te da pri tome nešto novo nauče i odlično se zabave.

Na natječaj se mogu prijaviti svi zainteresirani korisnici Izradi! web portala koji su nabavili potrebnu opremu za sudjelovanje te završili sve tečajeve o micro:Maqueen robotu i osvojili micro:Maqueen master bedž.

Najbolji rad, odnosno projekt s najviše dobivenih glasova, bit će pobjednik natječaja i osvojit će 3D printer Prusu Mini i jedan kilogram filamenta. Radovi koji po broju glasova zauzmu 2. i 3. mjesto osvajaju micro:Maqueen robot i micro:bit.

Više informacija možete pronaći u dijelu Sudjelovanje u natječaju.

Svu potrebnu opremu za sudjelovanje u natječaju možete posuditi u Središnjoj knjižnici: posudite micro:bit i micro:Maqueen, pustite mašti na volju i isprogramirajte ljeto!

 

PODIJELI: