Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

#čitajjače u godini čitanja

Pozivamo vas na godišnje čitateljsko putovanje i nadamo se da ćete sudjelovanjem u ovogodišnjem čitateljskom izazovu pronaći svoj put do zanimljivih, drugačijih, dobrih knjiga.

Pripremili smo 21 zadatak ne bismo li vas potaknuli da probijete vlastiti „čitateljski mjehurić“. Nadamo se da će vam ovaj izazov pomoći da otkrijete neke nove knjige, autore, teme. Osmislili smo spoj zabavnih i ozbiljnih zadataka koji od vas traže da razmotrite neke teme, istražite pisce, oblike i dijelove svijeta koje možda nikada prije niste iskusili u književnosti.

Cilj izazova je potaknuti vas na širenje vidika i napuštanje postavljenih čitateljskih navika; nadamo se i da ćete otkriti neke književne glasove s kojima se možda još niste susreli ili napokon pročitati knjigu koju ste drugo vremena odgađali.

Odvažite se i uživajte u iskustvu! Sve koji uspješno izvrše sve zadatke, na kraju puta čeka i poklon-paket.

Izazov se sastoji od 18 osnovnih zadataka, uz 3 bonus zadatka za one koji žele čitati najjače. Također, imate pravo jednom iskoristiti DNF jocker („Did not finish“). Čitajte knjigu po zadatku, ali možete i jednu knjigu koristiti za više zadataka.

Da možete lakše pratiti svoj napredak u izazovu, pripremili smo Plan čitanja za vaše bilješke, koji ćete priložiti pri odrađenom izazovu. Veselimo se otkriti koje ste knjige odabrali i što o njima mislite.

Za prijavu sudjelovanja u izazovu, detaljne upute, popis zadataka i Plan čitanja javite se knjižničarima na Odjelu beletristike ili na knjiznica.pula@gmail.com.

Ako se mučite s nekim zadatkom, potražite pomoć knjižničara ili se pridružite zajednici #čitajjače izazova u Facebook grupi gdje možete podijeliti svoj napredak u izazovu, razgovarati o zadacima i naslovima koji odgovaraju zadacima i razmjenjivati dojmove o pročitanim knjigama. Također, pozivamo vas da koristite #čitajjače oznaku na svim društvenim mrežama i na taj se način pridružiti se godini čitanja.

Završili ste izazov?

Donesite nam u knjižnicu ispunjen Plan čitanja ili ga skenirajte/slikajte i pošaljite na knjiznica.pula@gmail.com do 15. studenog 2021. – čekaju vas nagrade.

Nemojte samo čitati ... čitajte jače!

PODIJELI: