Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Noć knjige 2020.

S ciljem popularizacije knjige i poticanja čitanja, u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige i ove godine 23. travnja bit će održana Noć knjige, i to deveta po redu, i nadasve posebna. Ovogodišnja Noć knjige bit će - virtualna.

Noć knjige 2020. trebala je biti posvećena temi promjene, a programi vezani i uz knjige koje su kroz povijest mijenjale svijet. No, promjena je zahvatila i nas koji smo o promjeni željeli govoriti. U jeku vijesti vezanih uz širenje bolesti COVID-19 izazvane koronavirusom, ovogodišnju Noć knjige bilo je potrebno iznova osmisliti, ne odustajući pritom od ideje da bude održana – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg.

Iz svijeta fikcije i "pera" dizajnera Borisa Kuka, na plakat ovogodišnje Noći knjige stigao je knjiški patuljak, dežurno njurgalo, veseljak, komentator apsurda i podsjetnik na to zašto je upravo danas važno čitati. Premda imun na ljudske bolesti, na licu nosi masku, upozoravajući nas da kao knjiški junak dijeli sudbinu čovjeka.

Noć knjige 2020. održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja te Odjela za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske. Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Što smo pripremili za ovogodišnje druženje u Noći knjige, uskoro ćete moći pronaći u našem kalendaru događanja.

PODIJELI: