Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Djeca

Predstavljen Pulski abecedarij / Abecedario di Pola

U povodu Dana grada Pule, 8. svibnja 2018. u pulskoj Zajednici Talijana predstavljen je Pulski abecedarij / Abecedario di Pola, OŠ-SE "Giuseppina Martinuzzi"

Ova interaktivna e-slikovnica donosi riječi i izraze puležanskog govora, a namjenjena je djeci predškolske i rane osnovnoškolske dobi. Tekst i ilustracije izradili su učenici 2. b razreda OŠ-SE "Giuseppina Martinuzzi" s profesoricom hrvatskog jezika Teanom Tomažin, e-slikovnicu digitalno su oblikovale Iva Horvat i Petra Pletikos, izdavač je OŠ-SE "Giuseppina Martinuzzi", a suizdavač Gradska knjižnica i čitaonica Pula.

Predstavljanju slikovice uz ravnateljicu OŠ-SE "Giuseppina Martinuzzi" Suzanu Cerlon, prisustvovale su zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci i Nela Načinović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice, gdje je i nastala ideja za izradu slikovnice. Odnosno, slikovnica je nastavak projekta Pulska (pri)povijest – Ovo je moj grad! Upoznaj ga i ti! Gradske knjižnice i čitaonice Pula, koji je proveden u suradnji s pulskim osnovnim školama Centar, Vidikovac i „Giuseppina Martinuzzi".

Galerija fotografija

PODIJELI: