Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

13. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u RH i 7. festival hrvatskih bibliobusa

Sedmi Festival hrvatskih bibliobusa održat će se na parkiralištu Karolina, a svečano će biti otvoren u 10 sati uz prigodni program.

U Pulu ovom prigodom stiže 12 biblibusa i bibliokombija: uz hrvatske bibliobuse predstavit će se i putujuće knjižnice iz Novog Mesta, Maribora, Bihaća i Pećuha.

Putujuće knjižnice moći će se razgledati od 10 do 11.30 sati te od 12 do 15.30 sati, dok je od 11.30 do 12 sati predviđen je defile bibliobusa središtem Pule (Ulica Riva - Flaciusova - Dobrilina - Laginjina - Giardini - Istarska - Punta - Ulica Starih statuta - Karolina).

Pozivamo vas da se uključite u akciju Uhvati bibliobus u điru - fotografiraj bibliobuse i osvoji nagradu. Za sudjelovanje potrebno je fotografiju bibliobusa u Puli poslati na bibliobus@gkc-pula.hr ili objaviti na Facebook stranici Pokrenimo bibliobus ili Gradske knjižnice Pula uz #bibliobus #pula. Autore najzanimljivijih fotografija nagradit ćemo, a proglasit ćemo ih 15. svibnja na stranicama knjižnice.

Stručni skup na temu Pokrenimo bibliobus! Kako pokrenuti i održati službu? bit će otvoren u 12 sati u dvorani Središnje knjižnice. Na skupu sudjeluju izlagači iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke.

Primjeri dobre prakse bit će predstavljeni s 13 poster-izlaganja također u dvorani Središnje knjižnice, a koji će se moći razgledati od 10 do 11. 30 sati te od 13.30 do 14 sati.

Organizatori okruglog stola i festivala bibliobusa su Komisija za pokretne knjižnice i Komisija za narodne knjižnice HKD-a, suorganizatori Gradska knjižnica i čitaonica Pula i Društvo bibliotekara Istre, uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Pule.

Pridružite nam se i podržite ponovno pokretanje bibliobusne službe u Istri!

Galerija fotografija

PODIJELI: