Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Mladi

Damir Hoyka predstavlja pustolovine Tizi Enili

U Središnjoj knjižnici 15. rujna 2023 gostovao je Damir Hoyka koji je učenicima 5. i 6. razreda TOŠ Giuseppina Martinuzzi i OŠ Šijana predstavio dio pustolovina Tizi Enili koje je opisao u prva tri dijela serijala: Eksperiment, Početak i Uspon života.

Pustolovine Tizi Enili su zabavno-edukativni serijal romana za čitatelje od sedam do osamnaest godina starosti. Osim djeci i mladima, prvi se dio romana pokazao posebice zanimljiv njihovim obiteljima, edukatorima i svima zainteresiranima za obrazovanje. 

Ovi roman teže motivirati čitatelja da pronađe ljepotu i zabavu u učenju te osjete snagu i zadovoljstvo koje znanje donosi. Čitatelj je pretvoren u sudionika radnje i, odgovarajući na pitanja likova iz romana, dolazi do novih znanja. Kako bi bila pamtljivija, znanja su obojena emocionalnim momentima priče. Sudjelujući u ovom nastojanju da se učenje učini privlačnijim, čitatelj je posredno pozvan da i sam osmisli načine koji bi omogućili brže, učinkovitije i motiviranije učenje.

Glavni lik romana radoznala je desetogodišnja djevojčica Tizi Enili koja s roditeljima vrhunskim znanstvenicima živi u gradu Gea na istoimenom otoku. Tamo pohađa školu u sklopu znanstvenog instituta kojem je misija omogućiti čovječanstvu napredak i kvalitetniji život. Stav instituta je da svatko ima barem jedan VIS – sposobnost kojom svijet može učiniti boljim. Shodno tome, zadatak škole je naprednim obrazovnim metodama otkriti učenikov VIS i razvijati ga.

Više o dosad objavljenim dijelovima serijala možete pročitati ovdje.

Romani su dobili preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

PODIJELI: