Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Djeca

Sanja Pilić gostovala na Odjelu za djecu i mlade

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i ove se godine svojim programima uključila u obilježavanje Međunarodnog dana dječje knjige koji se obilježava svake godine 2. travnja, na obljetnicu rođenja Hansa Christiana Andersena.

Tim povodom, 31. ožujka 2023. na Odjelu za djecu i mlade gostovala je Sanja Pilić, jedna od najplodnijih i načitanijih hrvatskih autorica za djecu i mlade te dobitnica mnogih nagrada za svoj književni rad, koja se susrela i o knjigama i psanju razgovarala s učenicima 2. razreda OŠ-SE "G. Martinuzzi" i OŠ Centar.

Književni rad Sanje Pilić dio je odrastanja gotovo svakog djeteta. Njenih šest knjiga dio je osnovnoškolske lektire, ali i uz to, njen književni opus je toliko velik da je nemoguće ne sresti se kroz odrastanje s njenim djelima – počevši od slikovnica za najmlađe, priča za osnovnoškolce pa do romana za mlade. Ove je godine nominirana za prestižnu nagradu „Hans Christian Andersen“ koja se dodjeljuje u Danskoj svake dvije godine, a koju često nazivaju i "malom Nobelovom nagradom".

Galerija fotografija

PODIJELI: