Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Mladi

Mladi kreativci: Generacija K

U sklopu programa Knjižnica u gostima u Mjesecu hrvatske knjige 14. studenog 2022. u punoj dvorani Kina Valli organizirali smo tribinu za mlade pod nazivom Mladi kreativci: Generacija K na kojoj smo predstavili dio naših mladih sugrađana koji su članovi izvannastavnih aktivnosti vezanih za knjižnicu, knjigu, čitanje, pisanje...

Održana tribina nastavak je programa Mladi poPuli te su se ovom prigodom predstavili Tvornica priča iz OŠ Šijana, koja djeluje pod mentorstvom prof. Vladimira Papića, Novinarska grupa OŠ Vidikovac, koja djeluje pod mentorstvom prof. Sanje Pereša Macuka, Literarna kavana Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, koja djeluje pod mentorstvom knjižničarke Željke Kondić Dabo, Haiku klub Gimnazije Pula, koja djeluje pod mentorstvom prof. Dejana Pavlinovića, i Book club Kluba mladih Pula koji vodi Tajana Ilić.

Razgovor je moderirao Igor Zenzerović iz udruge ZUM koji je s gostima razgovarao o aktivnostima, motivaciji, kako mentora tako i članova, iskustvima, planovima za budućnost.

Nakon ove inspirativne tribine razvidno je da je mladim kreativcima za stvaranje najpotrebniji "siguran prostor za stvaranje i izražavanje sebe" te da mentori u ovakvim vrstama aktivnosti imaju ključnu ulogu - osim što mladima prenose svoja znanja i umijeća, potiču ih na izražavanje i osnažuju u ulozi aktivnih sudionika u kulturi.

Tribine Mladi poPuli organiziraju se s ciljem predstavljanja mladih pulskih umjetnika - (ne)poznatih mladih kulturnjaka, koji su na putu afirmacije svog stvaralaštva.

 

Galerija fotografija

PODIJELI: