Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Umirovljenici

Radionica digitalne pismenosti: Pametni telefoni

U Čitaonici kluba umirovljenika 4. studenog 2022. održana je prvu u nizu radionica digitalne pismenosti za osobe treće životne dobi. Radionica je osmišljena kao pomoć članovima Čitaonice i ostalim umirovljenicima u rješavanju konkretnih problema pri korištenju pametni telefona.

Budući da je ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige posvećena mladima, prvu radionicu osmislili smo kao susret međugeneracijske solidarnosti i razumijevanja te je nastavak programa S nonićima u Čitaonicu. Cilj ovog programa je povećanje dostupnosti novih komunikacijskih tehnologija starijim osobama 

Radionice se ne plaćaju, no budući da je broj sudionika ograničen, potrebno je dolazak prijaviti osobno u Čitaonici, na tel. (052) 219 000 ili e-mailom kup@gkc-pula.hr.

Poznavanje suvremene tehnologije postala je nužnost u svakodnevnom životu. Napredak tehnologije bio je strelovit i taj se razvoj nastavlja istom, možda još i većom brzinom. Osobama treće životne dobi tehnološke novotarije koje pomalo izbacuju iz upotrebe dosadašnje načine komunikacije, bilježenja podataka, učenja mogu djelovati zastrašujuće i zbunjujuće. Česti su upiti članova Čitaonice kluba umirovljenika Pula vezani za korištenje pametnih telefona - uređaja koji su istovremeno telefon, fotoaparat, videokamera, računalo i još štošta. Iz tog razloga odlučili smo organizirati redovne radionice digitalne pismenosti kojima želimo umirovljenicima pomoći da se s tehnologijom uhvate u koštac i učine je svojim saveznikom.

Galerija fotografija

PODIJELI: