Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Djeca

Predstava "Mačak i vrag" u izvedbi Teatra Naranča

Knjižnica se još jednom uključila u manifestaciju Bloomsday koja je u Puli obilježena na raznim gradskim lokacijama 17. lipnja.

Bloomsday je popularan naziv za 16. lipnja - dan posvećen liku i djelu irskog književnika Jamesa Joycea. Obilježava se u zemljama diljem svijeta brojnim književnim i drugim kulturnim programima s ciljem populariziranja knjige i čitanja, a time i educiranja i senzibiliziranja građana o važnosti književnog i kulturnog nasljeđa.

Kao i u prethodnim izdanjima, posebnu pažnju dali smo osmišljavanju programa za najmlađe: ovom prigodom organizirali smo izvedbu interaktivne predstave Mačak i vrag u izvedbi Teatra Naranča, prema istoimenoj slikovnici Jamesa Joycea.

Predstava je izvedena 17. lipnja 2022. s početkom u 9 sati u Četvrti sv. Teodora (zelena površina uz Središnju knjižnicu u Kandlerovoj ulici) te je bila otvorenog tipa. Program je namijenjen djeci starije predškolske dobi i učenicima nižih razreda osnovne škole.


O predstavi:
Znameniti je irski pisac James Joyce 1936. godine svome unuku poslao pismo s duhovitom pričom o stanovnicima francuskog gradića Beaugencyja, koji su široku rijeku Loire morali prelaziti čamcima, sve dok njihov dovitljiv gradonačelnik, uz nevoljku pomoć jednoga mačka, nije uspio nasamariti samoga vraga da im sagradi krasan most. Ta je priča članovima teatra Naranča poslužila kao predložak da djeci odigraju priču po principu storry tellinga i u Puli dočaraju gradić Beaugency, kao i sve nedaće koje sa sobom nosi život bez mosta. U sklopu predstave, članovi dramskog studija Teatra Naranča podučit će djecu i kako otplesti neke osnovne korake river dancea, a dočekat će ih i sam James Joyce.

Galerija fotografija

PODIJELI: