Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Predstavljanje slikovnice „Princeza Klara“ Melite Nikolčić

Događanja

Datum: 15.6.22.
Sat: 14:00h
Lokacija: Središnja knjižnica
Publika: Djeca

Slikovnicu Princeza Klara predstavila je njezina autorica Melita Nikolčić na Dječjem odjelu Središnje knjižnice 15. lipnja 2022.

Melita Nikolčić rođena je u Vinkovcima. Još tijekom studija počela je pisati neke od dječjih pjesama i priča koje je sačuvala te ih odlučila objaviti na internetskoj stranici Mamapricalica.com. Zaljubljenica je u dječju literaturu i knjigu uopće: piše, čita, pjeva, putuje.

Razlog koji ju je potaknuo da objavi pjesme i priče za djecu je njezin sin kojemu priča priče i pjeva pjesme te je shvatila da su mu najdraže one iz njezine mašte. Osim Princeze Klare napisala je slikovnicu Rođendan Mede Brunde koja je predstavljena na Dječjem odjelu u studenom 2021. godine.
Više o autorici i njezinim pričama možete pronaći na: Mamapricalica.com.

O slikovnicama:
Rođendan Mede Brunde - U jednoj šumi Medo Brundo priprema rođendansko slavlje i pozvao je sve svoje šumske prijatelje. Priča je to za najmlađe o prijateljstvu, zajedništvu i ljubavi. Pisana je velikim tiskanim slovima što će malenima olakšati samostalno čitanje.
Princeza Klara - Velikim tiskanim slovima napisana je ova priča mlade autorice namijenjena najmlađima. Sadrži sve elemente klasične bajke: lijepu princezu, naočitog princa i Vilu koja posreduje u događajima kako bi bajka imala sretan završetak.

PODIJELI: