Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

"Doprinosim!" Centra za inkluziju i podršku u zajednici

Događanja

Datum: 31.5.22.
Sat: 11:00h
Lokacija: Čitaonica kluba umirovljenika Pula
Publika: Odrasli

Doprinosim! naziv je izložbe koja je u sklopu 1. festivala likovnih radova korisnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici otvorena 31. svibnja 2022. u prostorima Čitaonice kluba umirovljenika Pula.

Izložbu su otvorili predsjednik Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama Ozren Catela, a prisutnima su se obratili i predsjednik Centra za inkluziju i podršku u zajednici Marko Perkov, voditelj likovne radionice Dobre Grnčaroski te košće iz Županije i Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, kao i neki od polaznika radionica, odnosno autora izloženih slika.

Festival je organiziran tijekom svibnja u povodu obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama u Bujama, Novigradu, Labinu, Pazinu, Poreču i Puli te predstavlja radove korisnika Centra. Radovi se mogu razgledati u radno vrijeme Čitaonice do 9. lipnja.

Cilj ovih aktivnosti je osvijestiti i senzibilizirati opću i stručnu javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalni donositelji odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama, a posebice o važnosti i dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga, važnosti procesa deinstitucionalizacije, samozastupanju osoba s intelektualnim teškoćama te prikazu primjera dobre prakse.

Galerija fotografija

PODIJELI: