Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Odrasli
Mladi

Šetnja gradom: Od vrata do vrata

Izložba Šetnja gradom: od vrata do vrata nastaloj u suradnji Knjižnice i Škole za turizam ugostiteljstvo i trgovinu Pula donosi tajnu vezu između grada, knjiga i vrata.

Učenici okupljeni u umjetničkoj radionici Studio ŠTUT, u svojim radovima šetaju gradom inspirirani potragom za tajnim vratima. Otvorili su svoja vrata inspiracije te drugu stranu poznatih i manje poznatih vrata Pule prikazali fotografijama, book art uradcima te fotostraničnicima - doormarkerima. Njihova je izložba protkana idejom vrata kao skrivenih prolaza u stvaralački svijet.

Radovi su postavljeni na Odjelu beletristike Središnje knjižnice, i to na vratima kao umjetničkoj instalaciji koju posjetitelji mogu pronaći kada putuju između redova knjiga. Izložbu prate posebno odabrane knjige, koja nas vode u različite pulske dimenzije i svjetove, dovoljno je otvoriti ih.

Vrata su mnogošto, ponekad i mostovi i prozori, skrivena ljepota i granice, ali ponajprije, vrata su promjena.

Pokucajmo!, poručuju učenice i mentorice Morena Petrinčić i Željka Kondić Dabo iz popularno zvane Škole Lipa te knjžničarke Odjela beletristike. Izložbu možete posjetiti u radno vrijeme knjižnice od 23. svibnja do 13. lipnja 2022.

 

Ova vrata svakako bude nešto posebno u meni. Ovdje prolazim svaki dan, morala sam ih zabilježiti.
Prilično sam sigurna da je iznutra jednako lijepo kao i izvana; iza ovih vrata može biti bilo što.
Vrata su svakako pozirala dok sam ih slikala. Sara Bradarić


Vrata su kao i knjige. Što su starije to imaju dublju priču. Martina Maksimović


Naslovi fotografija Lee Cetina: Lirska vrata: čelik čuva staklo; Plavo, ali nije nebo.


Vrata kao kameni kipovi, možda malo nesretni, pomalo zbunjeni... pokušavam se sjetiti riječi ... od sreće fotografiram gradske kulise. Lara Erceg


Stojim ispred zamišljenih vrata grada, nisu odmah vidljiva, ali kada se otvore, pojave se priče. Maja Serbus

Galerija fotografija

PODIJELI: