Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Djeca

„Pula – moj grad 2022.“ - izložba radova

Na Dječjem odjelu Središnje knjižnice postavljena je izložba najboljih radova s natjecanja iz informatike Pula - moj grad 2022. koje je organizirano u povodu obilježavanja Dana grada Pule.

Šesnaesto po redu, individualno natjecanje iz informatike Pula – moj grad 2022., u organizaciji Društva informatičara Pula, održano je tijekom ožujka i travnja za više od 3.000 učenika svih osnovnih škola Grada Pule.

Natjecanje se provodilo u pet kategorija:

1.) Digitalni crtež za učenike razredne nastave

2.) Digitalni crtež za učenike predmetne nastave

3.) Projekt u Scratchu za učenike razredne nastave

4.) Kratki film

5.) Animacije i animirani film.

Glavne teme ovogodišnjeg natjecanja bila je „Nepoznata Pula“ i „... i to je Pula“. Kriteriji bodovanja bili su originalnost, cjelovitost, tehnička složenost i dojmljivost.
Na javni poziv stiglo je impresivnih 238 radova iz svih deset javnih pulskih osnovnih škola. U svakoj kategoriji nagrađena su po tri najbolja učenika vrijednim informatičkim nagradama: pametni sat, pametna narukvica i bežičnim Bluetooth zvučnik. Prvorangirani učenik, iz svoje kategorije, prvi je birao nagradu, zatim je to učinio drugi učenik, dok se trećeplasirani zadovoljio nagradom koja je preostala.

Učitelji-mentori, škole koje su sudjelovale, Grad Pula i Zajednica tehničke kulture primile su zahvalnicu za podršku i sudjelovanje na natjecanju. Organizator zahvaljuje Gradu Puli što već 16. godina financijski podupire ovo natjecanje.

Izložba se od 11. do 29. svibnja 2022. može razgledati u radno vrijeme Središnje knjižnice.

Galerija fotografija

PODIJELI: