Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Mladi

KUL Kviz – intrigantan, zabavan i poučan pub kviz o kulturnoj povijesti Pule

Knjižnica, u suradnji sa Studentskom udrugom Filozofskog fakulteta u Puli, u Središnjoj knjižnici 5. svibnja organizirala KUL Kviz – intrigantan, zabavan i poučan pub kviz o kulturnoj povijesti Pule.

Koliko dizalica svijetli?
Koje je prvo izvedeno djelo u Narodnom kazalištu u Puli?
Koje se nagrade dodjeljuju na Filmskom festivalu?

U KUL kvizu sudjelovale su četiri ekipe – Dante, New PMS ft. Amigosi, Šijana i Rožefiori. Najviše znanja o kulturi u Puli, odnosno najviše točnih odgovora u kategorijama Kultura, Pogodi tko, Đir po Puli i Brzopotezna dala je ekipa Rožefiori.

Pitanja u kvizu doticala su se tema poput prvih projekcija u pulskim kinematografima i samih činjenica vezanih za njihovo osnivanje i djelovanje, značajnih filmova prikazanih na Festivalu igranog filma u Puli, kazališnih predstava, gostovanja autora na Sajmu knjige u Istri, gradske arhitekture i kulturno-povijesnih spomenika, zanimljivih podataka iz biografija renomiranih gradskih glazbenika, književnika i drugih umjetnika, početka rada lokalnih knjižnica i svega onoga što u današnje vrijeme nude za svoje korisnike… Ukratko, kviz je obuhvatio pulska aktualna kulturna zbivanja, ali i ona u daljoj prošlosti.

Voditeljice kviza bile su Matea Glavinić, studentica hrvatskog jezika i književnosti, i Elizabeta Jurkić, studentica povijesti, koje zajedno vode kvizove u Rock Caffeu već pet godina.

PODIJELI: