Sukladno odluci Stožera civilne zaštite, od utorka 16. studenoga 2021. godine u Knjižnicu je dopušten ulazak korisnicima i poslovnim suradnicima samo uz predočenje valjane i važeće EU Covid potvrde, što podrazumijeva i istodobno predočenje identifikacijskoga dokumenta. Više informacija o uslugama za vrijeme pandemije COVID-19 pogledajte ovdje.
Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Šetnja kroz godinu uz "12 šalica sunca"

Događanja

Datum: 10.12.21.
Sat: 09:00h
Lokacija: Središnja knjižnica
Publika: Odrasli, Mladi

U suradnji sa Školom za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Udrugom Croaterra i Kućom zelenog čaja d.o.o. pripremili smo izložbu na temu rituala ispijanja čaja i čarobnih čajnih mješavina, poput Jutarnje sonate, Mirisne vile, Ružinog poljupca i dr.

Izložbom pod nazivom 12 šalica sunca u Središnjoj knjižnici tijekom prosinca predstavljamo keramičke šalice koje su izradili učenici ŠTUT-a, a inspirirane su zanimljivim čajnim kombinacijama i hodom kroz godinu - sunčevom godinom. Tu su i razne zanimljivosti o tome kako je čaj osvojio svijet i donio mu bogatstvo jednostavnosti i opojnosti.

I ovog je prosinca nezaobilazno zajedničko ukrašavanje božićnog drvca u prostoru Središnje knjižnice za koje ukrase u obliku japanskih i engleskih čajnih kolačića priprema poznati chef i nastavnik Robert Perić s učenicima slastičarskog smjera ŠTUT-a.

Koordinatori aktivnosti u popularno zvanoj školi Lipa su Kazimir Berljavac i Željka Kondić Dabo sa suradnicom Ivom Vrbanec Šarić iz Udruge Croaterra.

Pozivamo vas u čajnu sobu na šalicu sunca! Dobro nam došli!

Galerija fotografija

PODIJELI: