Sukladno odluci Stožera civilne zaštite, od utorka 16. studenoga 2021. godine u Knjižnicu je dopušten ulazak korisnicima i poslovnim suradnicima samo uz predočenje valjane i važeće EU Covid potvrde, što podrazumijeva i istodobno predočenje identifikacijskoga dokumenta. Više informacija o uslugama za vrijeme pandemije COVID-19 pogledajte ovdje.
Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Izložba uz Međunarodni dan tolerancije

Događanja

Datum: 15.11.21.
Sat: 09:00h
Lokacija: Središnja knjižnica
Publika: Djeca, Mladi

Kada "obitelj svijeta" sjedne za isti stol, nestaju granice, postaju vidljive vrijednosti, povežu se različitosti...


Na Odjelu za djecu i mlade Središnje knjižnice, u suradnji sa Školom za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, obilježava se Međunarodni dan tolerancije (16. studenoga) koji je 1996. proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda, u skladu s Deklaracijom o načelima tolerancije UNESCO-a iz 1995. godine.

Izložbom Mozaik različitosti prikazani su su sastojci za tradicionalni arapski doručak prema konceptu rječnika simbola inspiriranog nevidljivim ljudskim osobinama i nesebičnim mislima. Prezentirane su i društvene nesavršenosti koje nas uče da težimo najboljoj verziji sebe.

Nakana izložbe je približiti se spoznaji - naša srca, bogatstvo ljubavi i razumijevanja glavni su sastojci "stola tolerancije".

Jedan od elemenata prikazanog jela je i sol - začin koji poboljšava odnose jer dolazi iz "zajedničkog mora obitelji svijeta".

Ideja, interpretacija i jelo autorski su rad učenika Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu.

PODIJELI: