Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Odrasli
Mladi

9. Brazilski dani u Puli: okrugli stol Mogućnosti zbližavanja Brazila i Hrvatske

Brazilski dani u Puli stigli su do svojeg 9. izdanja nadahnuti novim obzorima kulturne suradnje. Ove godine o Brazilu, Hrvatskoj i njihovim poveznicama razgovaramo od 9. do 11. studenog.

Okrugli stol Mogućnosti zbližavanja Brazila i Hrvatske 11. studenog održan je u ECPD-u Europskom Centru za mir i Razvoj UN-a (Podružnica Pula).

Sudjelovali su veleposlanik R. Brazila u Zagrebu Nj. E. Mauro Luiz lecker Vieira i savjetnik Neil Benevides, pulski gradonačelnik Filip Zoričić, predstavnica Matice iseljenika Hrvatske - Podružnica Pula Barbara Buršić, dr. sc. Milan Puh te ravnateljica Knjižnice Nela Načinović i koordinatorica za programe i projekte Iva Lanča Joldić. Iz Zagreba se live streamom uključio Mijo Marić, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika. Okrugli stol pratili su i učenici 4.d razreda Gimnazije Pula u pratnji profesorice Elizabete Pavlović.

Na okruglom stolu predstavljena su postignuća dosadašnjih Brazilskih dana te mogućnosti, novi obzori i ideje kako dodatno zbližiti Brazil i Hrvatsku što će, nadamo se rezultirati još punijim, zanimljivijim i bogatijim jubilarnim, 10. Brazilskim danima u Puli sljedeće godine.

U trećem danu manifestacije u programu Dani brazilskog filma u Kinu Valli projekcijom u 17 sati predstavljen je film Zovem se Baghdad (Meu nome é Bagdá, Brazil, 2020., 1 h 36 min)

Baghdad je sedamnaestogodišnja skejterica koja živi u radničkoj četvrtiu gradu São Paulo u Brazilu Baghdad skejta sa grupom muških prijatelja. Kada upozna grupu ženskih skejterica njezin život se odjednom mijenja.

Galerija fotografija

PODIJELI: