Sukladno odluci Stožera civilne zaštite, od utorka 16. studenoga 2021. godine u Knjižnicu je dopušten ulazak korisnicima i poslovnim suradnicima samo uz predočenje valjane i važeće EU Covid potvrde, što podrazumijeva i istodobno predočenje identifikacijskoga dokumenta. Više informacija o uslugama za vrijeme pandemije COVID-19 pogledajte ovdje.
Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

9. Brazilski dani u Puli: predstavljanje knjiga uz gosta Borisa Domagoja Biletića

Događanja

Datum: 10.11.21.
Sat: 17:30h
Lokacija: Online, Kino Valli
Publika: Odrasli

Od 9. do 11. studenog održavaju se 9. Brazilski dani u Puli.

U srijedu, 10. studenog Središnja knjižnica bila je središte online predstavljanja dviju knjiga: predstavljanje knjiga moglo se pratiti na YouTube kanalu Knjižnice, odnosno na platformi Zoom od 17.30 sati.

Panorama suvremenog hrvatskog pjesništva: dodiri triju jezika, trojezično hrvatsko-portugalsko-španjolsko izdanje prva je publikacija ovakve vrste koja će biti izdana u Brazilu 2022.

Knjiga je rezultat rada prevoditelja Željke Lovrenčić, Tomislava Correie-Deura i Milana Puha, a donosi pjesme 17 pjesnikinja i pjesnika među kojima su i istarski pjesnici Boris Domagoj Biletić i Daniel Načinović. Boris Domagoj Biletić uz prevoditelja Milana Puha sudjelovao je u pulskom, pretpremijernom predstavljanju ovog, za hrvatsku književnost, vrijednog izdanja.

Predstavit ćemo i knjigu nagrađenih kratkih priča i znanstvenih radova s prvog natječaja Društva prijatelja Dalmacije (SADA) kojim se željelo potaknuti članove hrvatske zajednice u Brazilu i njihove brazilske prijatelje da pokažu svoje književno i istraživačko stvaralaštvo na temu Hrvatske i hrvatske kulture.

U drugom danu manifestacije u programu Dani brazilskog filma u Kinu Valli u 19.10 sati predstavljen je film Kako se snimao film o kanalizaciji (Saneamento básico, Brazil, 2007., 1 h 52 min).

Stanovnicima maloga sela u južnome Brazilu nužno je potrebna gradnja odvodnoga kanala. Prodavačica Marina odlučuje pokrenuti izgradnju, no u lokalnoj općini saznaje da nema potrebnog novca. Ipak, postoji fond namijenjen snimanju kraćeg igranoga filma. Marina ne odustaje i odlučuje snimiti film o „čudovištu iz kanala“ i sredstva za film preusmjeriti na željenu izgradnju. Iako ni ona ni njezini sumještani ne znaju ništa o snimanju filma hrabro ulaze u novi podvig.

Galerija fotografija

PODIJELI: