Sukladno odluci Stožera civilne zaštite, od utorka 16. studenoga 2021. godine u Knjižnicu je dopušten ulazak korisnicima i poslovnim suradnicima samo uz predočenje valjane i važeće EU Covid potvrde, što podrazumijeva i istodobno predočenje identifikacijskoga dokumenta. Više informacija o uslugama za vrijeme pandemije COVID-19 pogledajte ovdje.
Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Događanja

Odrasli
Mladi

Dani Dostojevskog: ekranizirane „Bijele noći“

U povodu obilježavanja 200. godišnjice rođenja F. M. Dostojevskog, rođenog 11. studenog 1821., Centar ruskoga jezika i kulture "Institut Puškin" (Filozofski fakultet Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli) u suradnji s Knjižnicom od 1. do 15. studenog 2021. organizira manifestaciju Dani Dostojevskog.

U četvrtak, 4. studenog 2021.  u multimedijalnoj dvorani Središnje knjižnice prikazan je film Bijele noći iz 2017. godine. Radi se najnovijoj ekranizaciji, čiji su redatelji Т. Voroneckaya i А. Bogatyrev. Film je na ruskom jeziku bez titlova.

Ulaz na projekciju bio je slobodan, no zbog provođenja epidemioloških mjera broj mjesta je ograničen (prijave: programi@gkc-pula.hr).

Manifestaciju Dani Dostojevskog podržali su Rossotrudničestvo pri Veleposlanstvu Ruske Federacije u Hrvatskoj, Hrvatsko društvo nastavnika ruskoga jezika i književnosti i Muzička akademija u Puli.

Više o manifestaciji i ostalim programima možete pronaći ovdje.

PODIJELI: