Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Arhiva događanja

Djeca

Vrtna Čajanka s knjigom: Dolazi nam proljeće!

Čajanka uz knjigu, redovni program subotom u 10 sati u Dječjoj knjižnici, u subotu, 18. ožujka 2023. dobiva svoje vrtno izdanje: razgovarat će se o biljkama i kako ih saditi, no prije toga potrebno je prostor u kojem će biljke boraviti probuditi iz zimskog sna.
Stiže proljeće pa je pravo vrijeme da vanjski prostor Dječje knjižnice zasja u veselim proljetnim bojama.
Pozivamo sve male vrtlare od 5 do 10 godina da se pridruže u ovoj avanturi jer broj mjesta je ograničen. Sudjelovanje možete prijaviti na: djecja@gkc-pula.hr ili 052 213 882.

Vrtna Čajanka nastavak je projekta Sadim - Čitam - Učim.


Što je projekt „Sadim - Čitam - Učim“?
Sadim – Čitam – Učim projekt je uređenja vanjskog prostora Dječje knjižnice, ogranka Gradske knjižnice i čitaonice Pula, kroz edukaciju o urbanom vrtlarstvu i održivom razvoju te važnosti čitanja i informiranja s ciljem aktivnog uključivanja djece u stvaranje zdravog okruženja, kao i jačanja uloge djece i mladih u zajednici. Ujedno, ovim se projektom postavlja temelj za pokretanje novih usluga i sadržaja u Dječjoj knjižnici. Projektne aktivnosti osmišljene su na način da kroz iskustveno učenje o ekologiji, urbanom vrtlarstvu i odgovornosti, potiču čitanje, umjetničko izražavanje i formiranje svijesti o zaštiti okoliša.  
Planirane aktivnosti namijenjene su djeci nižeg osnovnoškolskog uzrasta, njihovim roditeljima, učiteljima, koji će konstruktivno provoditi svoje slobodno vrijeme, usvajajući nova znanja i koristiti nove tehnologije. Projekt je započeo prošle godine, a reliziran je tijekom 2022. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Galerija fotografija

PODIJELI: