Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Arhiva događanja

Mladi

Predvečer poetike: Poetika života u tišini

Knjižnica je od ove godine partner u projektu za mlade Predvečer Poetike koji provodi udruga ZUM, a koji financira Grad Pula. Ovogodišnje izdanje sastoji se od četiri inovativna književna okupljanja.

U petak, 28. listopada ispod stepenica Arheološkog muzeja Istre održana je druga ovogodišnja Predvečer Poetike s naslovom Poetika života u tišini. Upoznali smo lica i naličja tišine, saznali koliko glasna može biti tišina i što knjižničari, profesori književnosti, arheolozi i povjesničari imaju za reći o tišini u njihovim disciplinama. Pridružite se i vi u ovom inovativnom obliku okupljanja i izražavanja, gdje je tekst odskočna daska i povod za razgovor.

Što je Predvečer Poetike? Predvečer Poetike je književni i multimedijalni forum za mlade otvorenog tipa, na koji je svatko dobrodošao predstavit se(be) kroz 'tekst' ili slušati i uživati u višeglasju ideja i svjetova. Poezija, isječci iz romana, kratke priče - vaše ili tuđe; u suton se granice 'tekstova' mute i svi tekstovi su dozvoljeni, čak i oni koje izvodimo (pjesme, scenske igre ili glazbena točka), gledamo (video, fotografija, slika) ili slušamo (pjesma, zvučni zapis). U dosadašnjim susretima gledali su se filmovi i čitala poezija, igrale video igre i proučavali zakoni, izvodili performansi i proučavale formule iz fizike, svađalo se, smijalo i plakalo: sve je dopušteno na ovom forumu dok ne krši autonomiju druge osobe! Svaka večer ima svoju neobaveznu temu, a tu su i gosti sugovornici koji su do sada dolazili iz Službe za mentalno zdravlje HZJZIŽ-a, MUP-a, zvjezdarnice u Višnjanu, poneki fizičari, sociolozi i urbanisti, nikad ne znate tko će se pridružiti.

Projekt Predvečer Poetike započeo je u unutarnjem dvorištu DC-a Rojc uz pomoć Saveza udruga Rojca i Studentske udruge Pula 2019. godine, a izvedbeni umjetnik Igor Zenzerović je autor i moderator okupljanja.

PODIJELI: