Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Arhiva događanja

Djeca

„Rođendan Mede Brunde“ na Dječjem odjelu

Na Dječjem odjelu Središnje knjižnice 12. studenog 2021. održana je promocija slikovnice Rođendan Mede Brunde koju je napisala Melita Nikolčić.

Predstavljanje slikovnice održano je kao dio programa manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2021. čija je ovogodišnja tema hrvatski autori u Godini čitanja.

Slikovnicu je autorica predstavila mališanima iz Dječjih vrtića „Bubamara“ Ližnjan – Područni odjel Šišan. Edukativno-interaktivna promocija slikovnice obogaćena je pjesmom vrtićanaca koje je na gitari predvodio odgojitelj Omar Ivančić. Veseli vrtićanci medi Brundi zasvirali su i zapjevali pjesmice „Danas nam je divan dan“ i „Sretan rođendan“ te prigodno obilježili rođendansko slavlje. Kreativni mališani nacrtali su rođendanske čestitke Medi Brundi i uručili ih spisateljici Meliti Nikolčić, a ona je vrtićancima  za uspomenu poklonila posvećenu slikovnicu Rođendan Mede Brunde.

O autorici:

Melita Nikolčić rođena je u Vinkovcima. Još tijekom studija počela je pisati neke od dječjih pjesama i priča koje je sačuvala te ih odlučila objaviti na internetskoj stranici Mamapricalica.com. Zaljubljenica je u dječju literaturu i knjigu uopće: piše, čita, pjeva, putuje. Razlog koji ju je potaknuo da objavi pjesme i priče za djecu je njezin sin. Naime, njemu već 9 godina priča priče i pjeva pjesme te je shvatila da su mu najdraže one iz njezine mašte.

Više o autorici i njezinim pričama možete pronaći na: Mamapricalica.com

O slikovnicama:

Rođendan Mede Brunde - U jednoj šumi Medo Brundo priprema rođendansko slavlje i pozvao je sve svoje šumske prijatelje. Priča je to za najmlađe o prijateljstvu, zajedništvu i ljubavi. Pisana je velikim tiskanim slovima što će malenima olakšati samostalno čitanje.

Princeza Klara - Velikim tiskanim slovima napisana je ova priča mlade autorice namijenjena najmlađima. Sadrži sve elemente klasične bajke: lijepu princezu, naočitog princa i Vilu koja posreduje u događajima kako bi bajka imala sretan završetak.

Galerija fotografija

PODIJELI: