Elis Lovrić i njezin Kanat od mora u Noći knjige

22.04.16. Događanja Središnja knjižnica

Dramsko-glazbenu priču Kanat od mora, novi multidisciplinarni projekt, svestrana i nagrađivana umjetnica Elis Lovrić predstavila je pulskoj publici u Noći knjige u Središnjoj knjižnici, 22. travnja 2016.

Bajkovita glazba ispunila je Knjižnicu pa je na najljepši način zaključena Noć knjige u Središnjoj knjižnici jer njezina je glazba most koji spušta ljubav u ljudska srca

Istarska vila Elis Lovrić, rodom iz Rapca, nagrađivana je svestrana umjetnica, multijezična kantautorica i akademska glumica. Nakon Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i prestižne Accademia d'Arte Drammatica Silvio D'Amico u Rimu, profesionalno se bavi glumom i glazbom kod nas i u inozemstvu. Melodioznošću svojih autorskih skladbi na labinskoj cakavici, svom materinjem izričaju, približila je ovaj izniman govor slušateljima širom Hrvatske i izvan naših granica (Italija, Poljska, Egipat, Srbija, Brazil). Spajajući zvuk tradicije i suvremenosti u jedinstvenu cjelinu visokog emotivnog naboja, Elis Lovrić uvodi publiku u zaboravljene svjetove naših krajeva. Potpuna stopljenost jezika i glazbe pruža nezaboravan doživljaj istarskog podneblja.