Noć knjige: Bez dlake na jeziku s Rujanom Jeger

22.04.16. Događanja Središnja knjižnica

Rujana Jeger bila je gošća večernjeg dijela Noći knjige, 22. travnja 2016., u Središnjoj knjižnici.

Druženje s ovom zanimljivom spisateljicom, kolumnisticom i bloggericom, nazvano je kao i njezina knjiga Bez dlake na jeziku, iz koje je autorica čitala ulomke.

Mogli bismo reći da je to ne samo najduža kooperacija, partnerstvo i simbioza nego i uzajamni emotivni odnos između dviju vrsta visokointeligentnih sisavaca na ovome planetu. Knjiga Bez dlake na jeziku je vrlo osobno i autobiografsko viđenje tog odnosa, to jest - priča o Rujani Jeger i njezinim psima koja će također možda biti korisna, a svakako zanimljiva i zabavna ne samo drugim vlasnicima, prijateljima i ljubiteljima nego i onima koji psa nemaju ili (tek ili još) razmišljaju o tome da ga nabave. Autorica unaprijed upozorava da se ne radi o sterilnoj knjizi lingvističko-politički korektnih i šturih savjeta o postupanju sa psom, nego ima i te kako sočnih tema o kojima vlasnici pasa ne „ćakulaju“ u parkovima bez rumenjenja.„

Više o Bez dlake na jeziku možete pročitati ovdje.

Rujana Jeger rođena je 1968. u Zagrebu, a do 1975. Književne reference stekla je kao autorica romana Darkroom, triju zbirki kolumni: Posve osobno, Opsjednuta i Hod po rubu, te knjige Bez dlake na jeziku - o psima i ljudima. U suradnji s dr. Darcyjem Moreyem piše znanstvene radove o domestikaciji vuka/psa te drži predavanja o psima na različite, no uglavnom arheološke/povijesne teme. Od nedavno snima priloge o psima pod nazivom Pasji život Rujane Jeger za emisiju Život je lijep koja se emitira na HTV 1. O sebi kaže da kad ne piše, ne čita, ne smišlja ili ne snima - trčkara s psima po parkovima i nasadima grada Zagreba. Živi sa suprugom koji je još uvijek donekle uspješno sprječava u tome od kuće napravi zoološki vrt. Za sada imaju "samo" tri psa.