Valentinovo u Dječjoj knjižnici s Bakomatom i Klubom hvatača slova

12.02.16. Događanja Dječja knjižnica
S jednog prošlogodišnjeg Bakomata

Uoči Valentinova, 12. veljače 2016., Dječja knjižnica bila je ispunjena ljubavlju.

Još jedna vesela i kreativna Baka, Mirjana Kalčić, koja jako voli pričati priče, stigla je u petak u već svima znani Bakomat u Dječjoj knjižnici, a pridružiili su joj se Klub hvatača slova, Tara i društvo iz udruge Udruge za Pet therapy Indeficienter Vinkuran

Nakon Bakine priče, koju su sa zanimanjem poslušali i veliki, i mali, i pas Tara, djeca su čitala Tari te u kreativnom kutku stvarala na temu Dana zaljubljenih.

Kreativno-edukativna radionica Bakomat namijenjena je djeci svih uzrasta te se sastoji od dva dijela: čitanja priče i razgovora o pročitanome te kreativnog kutka. Susreti počinju u 17 sati, a organizirani su s ciljem poticanja čitanja naglas i kreativnog izražavanja djece.

Klub hvatača slova čitateljski je klub na koji su dobrodošla sva djeca, a posebno ona koja malo manje vole čitati. Susreti su otvoreni za sve koji se žele pridružiti, a sve informacije o aktivnostima možete dobiti u Dječjoj knjižnici i na našim internetskim stranicama.

Počasni članovi Kluba hvatača slova terapijski su psi iz Udruge za Pet therapy Indeficienter Vinkuran, a u Dječjoj knjižnici gostuju drugog petka u mjesecu (s ponekim izuzecima) od 17 do 19 sati.

Udruga za Pet therapy Indeficienter Vinkuran od 2014. godine hrvatska je filijala programa R.E.A.D. (Reading Education Assistance Dogs) te provodi program Čitaj (o) psu. Program potiče čitalačke i komunikativne vještine te samopouzdanje kod djece primjenom nekonvencionalne metode: čitanje terapijskim psima u knjižnicama i školama te sličnim institucijama u kojima se potiču i njeguju aktivnosti čitanja. Naime, dokazano je da su psi, ali i ostali kućni ljubimci, odlično društvo za čitanje. Oni slušaju s pažnjom, ne podsmjehuju se, ne osuđuju i ne kritiziraju.

Zahvaljujući tim strpljivim slušateljima stvara se pozitivna i opuštena atmosfera, a čitanje postaje zabavno pa se djeca oslobađaju treme, a što više čitaju, to postaju bolji u tome.