Aleksandra Vukosavljević pobjednica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

11.11.15. Događanja Središnja knjižnica

Dan hrvatskih knjižnica na Dječjem odjelu Središnje knjižnice obilježen je proglašenjem pobjednika ovogodišnjeg Nacionalnog kviza za poticanje čitanja čija je ovogodišnja tema bila Putovanja do znanja.

Aleksandra Vukosavljević, učenica 6. razreda Osnovne škole Stoja, proglašena je pobjednicom ovogodišnjeg kviza u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, a na proglašenje dobitnika došla je u pratnji školske knjižničarke Amadee Draguzet i skupine Mali knjižničari s kojima se i prijavila na kviz.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja natjecanje je za mlade čitatelje u Mjesecu hrvatske knjige koje se provodi online u narodnim i školskim knjižnicama. Iz svake knjižnice (školske ili narodne) izvlači se ime jednog pobjednika, a između svih pobjednika s popisa javnim izvlačenjem na završnoj svečanosti dolazi se do imena dobitnika glavne i utješnih nagrada.

Završna svečanost održana je 12. studenog 2015. u Kinu Europa u Zagrebu, kojoj je prisustvovala i Aleksandra Vukosavljević u pratnji svoje mentorice.