Ženska večer uz dobru knjigu: Teenageri – kako ih bolje razumjeti?

28.02.19. Događanja Središnja knjižnica

Imate li teenagera u kući? Dijete vam ulazi u pubertet? Ne razumijete se više?

U Središnjoj knjižnici 28. veljače 2019. u sklopu programa Ženske večeri uz dobru knjigu još jednom smo razgovarali o temi koju smo načeli prošle godine - teenagerima.

Postoji puno predavanja i radionica za roditelje na temu djece, ali su ona često namijenjena roditeljima koji imaju mlađu djecu. O škakljivoj dobi, punoj problema, teškim odnosima, napetim situacijama, ljubavnim jadima, mnogim zavrzlamama, muljanjima, skrivanjima, udaljavanjima… manje se govori. Svi koji imaju dijete staro 11, 12, 13 godina ili starije brine kako što bezbolnije proći ovo razdoblje? Kako zadržati bliski odnos? Kada treba pustiti dijete na miru? Što se zbiva u djetetovom tijelu, mozgu, emocijama u to doba? Kako djeca reagiraju? Što trebaju od nas? Što je njima bitno?

O svemu tome razgovarali smo s pulskim stručnjacima u tom području:

- psiholozima Helenom Mitrović i Velimirom Todorovićem iz Službe za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja, kojiimaju širi pogled na stanje u Puli i Istri o ovom pitanju, puno kontaktiraju s djecom, održavaju radionice za mlade u školama, imaju podatke o mladima i alkoholizmu, drogi i drugim prijestupima

- Aleksandrom Hinićem, vlasnikom zaštitarske tvrtke Crni vjetar, koji zna kako se zabavljaju uvečer.

Dobro je znati, tada možete i bolje razumjeti.