"Sad je dosta!" Gledis Šprah

21.04.17. Događanja Središnja knjižnica

U Noći knjige, 21. travnja u 19 sati Gledis Šprah predstavila je svoju knjigu Sad je dosta!.

Razgovor s autoricom i njezinim gošćama Sanjom Antić, Karmen Križanac Jovanović i Ivančicom Sokolović vodila je Jadranka Nišević.

Sad je Dosta! autobiografsko je štivo autorice koja kronološki opisuje svoj životni put u svijetu show businessa; životni put započet kao dječja aktivnost, koja se pretvorila se u životno-poslovnu karijeru.

Iskustvo autorice dokazuje da ništa nije nedostižno i nemoguće jer sve se može ako se hoće. Njene djetinje izjave da će biti dio estrade ostvarile su se tako što se kretala u društvu svjetski poznatih osoba, što je za običnog čovjeka nezamislivo. Velikom broju danas poznatih javnih osoba, upravo je ona osmišljavala javni nastup i savjetovala ih.

Kako prepoznati znakove na svom putu i okrenuti život u pravom smjeru?
Zašto je potrebno slušati svoju intuiciju i slijediti znakove radi izgradnje samoga sebe?
Odgovori na ova pitanja kriju se u savjetima autorice koje iznosi u knjizi.

Gledis Šprah rođena je u Puli gdje i danas živi i radi. Nakon završene srednje škole počinje raditi kao estradna menadžerica u glazbenoj agenciji Lira Intersound gdje radi pune 23 godine. Organizirala je veliki broj koncerata domaćih i stranih izvođača (Joe Cocker, Sting, Tom Jones, Anna Oxa, Paul Young, Gladys Knight, Placido Domingo, Jose Carreras, The Platters, Il Divo, The Drifters, Gipsy Kings, Alexia, Enrique Iglesias, Julio Iglesias, David Copperfield, Simply Red, Vanessa Mae, Zaz, Creedence Clearwater, Leonard Cohen, Naomi Campbell i mnogi drugi). U sklopu agencije, kao voditeljica modnog studija i koreografkinja, organizirala je i producirala veliki broj modnih revija i izbora ljepote. Održavala je tečajeve manekenstva gdje je kao instruktorica i savjetnica za imidž pripremala manekene za modne revije i djevojke za izbore ljepote. Nakon višegodišnjega bogatog radnog iskustva, 2015. godine u London School of Public Relations stječe zvanje stručnjakinje komunikacije. Iste godine otvara svoju agenciju Glam Style studio u kojoj organizira i održava tečajeve i edukativne radionice poslovne komunikacije za osobni rast i razvoj. Osim tečajeva i radionica, kao savjetnica za imidž održava treninge prezentacijskih vještina.