Predavanje o vezi prehrane i zdravlja u trećoj životnoj dobi

15.02.17. Događanja Čitaonica Kluba umirovljenika Pula

Značaj prehrane za očuvanje zdravlja u trećoj životnoj dobi naziv je predavanja koje su Vedrana Fontana, mag. natur., i Olga Dabović-Rac, dr. med. spec. epidemiolog, održale u Čitaonici Kluba umirovljenika Pula u srijedu, 15. veljače 2017.

Predavanje su organizirali Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Sindikat umirovljenika Hrvatske Podružnica Pula i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije.

Vedrana Fontana, mag. natur., umirovljenicima je pojasnila osnovne smjernice zdrave prehrane, s naglaskom na one na koje treba posebno obratiti pozornost, dok je Olga Dabović-Rac, dr. med. spec. epidemiolog predstavila rad novoosnovanog Savjetovališta za prehranu pri Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije.

Savjetovalište za prehranu započelo je s radom u siječnju 2017. godine, kao jedna od aktivnosti županijskog javnozdravstvenog prioriteta: Promocija zdravlja, prevencija i rano otkrivanje kroničnih nezaraznih bolesti. Naglasak rada savjetovališta je na prevenciji bolesti i promociji zdravlja. U rad savjetovališta uključeni su brojni stručnjaci (magistri nutricionizma, specijalisti epidemiolozi, specijalisti školske medicine, psiholozi) koji će svojim savjetima i preporukama pružiti podršku svim korisnicima, naučiti ih i ojačati u cilju poboljšanja i očuvanja vlastitoga zdravlja. Potporu svim aktivnostima Savjetovališta za prehranu u ZZJZIŽ, pruža Istarska županija.

Savjetovalište je smješteno u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije (Nazorova 23, Pula), a radi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 15 sati te utorkom i četvrtkom od 12 do 20 sati. Predavačice su pozvale sve koji imaju pitanja ili nedoumice vezane za pravilnu prehranu da ih posjete, nazovu na broj telefona 529 022, pošalju upit na e-mail adresu savjetovaliste@zzjziz.hr ili ih kontaktiraju na Facebooku. Usluge savjetovališta se ne naplaćuju i nije potrebna liječnička uputnica.